Τριγυρνάμε λοιπόν στους χώρους του κρασιού για να μαθαίνουμε τι καινούριο ετοιμάζουν, ποιες οι εκπλήξεις και οι ανακαλύψεις τους, πώς θα μας οδηγήσουν βαθύτερα στην γοητεία του κρασιού. Διαθέτει μόνο λίγα τετραγωνικά. Η προετοιμασία και το σερβίρισμα κρασιών και εδεσμάτων απαιτεί συντονισμό και σχεδόν χορευτικές κινήσεις. Κι όμως το Cinque βάζει κάτω θηρία και είναι το νο 1 προτεινόμενο του Trip advisor. Όλα οφείλονται στην σκληρή δουλειά και την εφευρετικότητα του Γρηγόρη και της Ευαγγελίας Πρασσά.
17.000 πελάτες σέρβιραν μέσα σε ένα χρόνο στο χαριτωμένο στέκι του Ψυρρή. Ρεκόρ επισκεψιμότητας. Αν αναλογιστούμε ότι το 98% είναι ξένοι τότε το Cinque είναι άξιος πρεσβευτής του ελληνικού κρασιού.
Οι 40 ετικέτες του, που προσφέρονται όλες σε ποτήρι, αντιπροσωπεύουν ποικιλίες και περιοχές από όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν 19 διαφορετικά wine tastings με 3 ποτήρια των 75ml το καθένα, χωρισμένα θεματικά ώστε η δοκιμή να λειτουργεί σαν μύηση. Ανάμεσά τους και μια ωραία ρετσίνα των Αμπελώνων Μάρκου.
Στα συνοδευτικά κυριαρχεί η φιλοσοφία των σνακ, όπως τα σαντουιτσάκια και οι μπρουσκέτες και τα πλατό με όλα τα καλούδια της ελληνικής γης.