“Ρεκόρ επισκεψιμότητας. 17.000 πελάτες σέρβιραν μέσα σε ένα χρόνο στο χαριτωμένο στέκι του Ψυρρή. Tο Cinque βάζει κάτω θηρία…”

Στο θρυλικό έργο του Kέρουακ ο ήρωας ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι στους αυτοκινητόδρομους της Αμερικής. Με μπόλικη τζαζ, ποίηση και ποτά μας μπάζει στον γοητευτικό κόσμο των beatniks.

Το δικό μας On the road μας φέρνει στα αγαπημένα στέκια του κρασιού. Οι άνθρωποι που έστησαν και δουλεύουν τα Wine bars είναι στην πλειοψηφία τους λάτρεις του κρασιού και ως γνήσιοι οπαδοί του Διόνυσου, ανήσυχοι.

Τριγυρνάμε λοιπόν στους χώρους του κρασιού για να μαθαίνουμε τι καινούριο ετοιμάζουν, ποιες οι εκπλήξεις και οι ανακαλύψεις τους, πώς θα μας οδηγήσουν βαθύτερα στην γοητεία του κρασιού. Διαθέτει μόνο λίγα τετραγωνικά. Η προετοιμασία και το σερβίρισμα κρασιών και εδεσμάτων απαιτεί συντονισμό και σχεδόν χορευτικές κινήσεις. Κι όμως το Cinque βάζει κάτω θηρία και είναι το νο 1 προτεινόμενο του Trip advisor. Όλα οφείλονται στην σκληρή δουλειά και την εφευρετικότητα του Γρηγόρη και της Ευαγγελίας Πρασσά.

17.000 πελάτες σέρβιραν μέσα σε ένα χρόνο στο χαριτωμένο στέκι του Ψυρρή. Ρεκόρ επισκεψιμότητας. Αν αναλογιστούμε ότι το 98% είναι ξένοι τότε το Cinque είναι άξιος πρεσβευτής του ελληνικού κρασιού.

Οι 40 ετικέτες του, που προσφέρονται όλες σε ποτήρι, αντιπροσωπεύουν ποικιλίες και περιοχές από όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν 19 διαφορετικά wine tastings με 3 ποτήρια των 75ml το καθένα, χωρισμένα θεματικά ώστε η δοκιμή να λειτουργεί σαν μύηση. Ανάμεσά τους και μια ωραία ρετσίνα των Αμπελώνων Μάρκου.

Στα συνοδευτικά κυριαρχεί η φιλοσοφία των σνακ, όπως τα σαντουιτσάκια και οι μπρουσκέτες και τα πλατό με όλα τα καλούδια της ελληνικής γης.

«Τα πλατό μας έκαψαν καρδιές. Η ιδιομορφία τους είναι ότι έχουν χρώμα, λαχανικά, φρούτα, καρπούς, σπιτικά τσάτνεϋ. Οι ξένοι γοητεύονται, που μπορούν να γευτούν μια ολόκληρη Ελλάδα. Φέτος θέλαμε να εξελίξουμε τα πλατό. Ετοιμάζουμε διαφορετικά για λευκό, ερυθρό ή γλυκό κρασί. Αρχίσαμε και τα «ταξιδιάρικα» με τον «Ευρυτάνα» με προϊόντα από Ευρυτανία και θα συνεχίσουμε με Κρήτη και άλλες περιοχές» εξηγεί ο Γρηγόρης.

Για τους πιο ψαγμένους υπάρχει και δοκιμή ελαιόλαδου κι ελιών, πάντα με κρασιά που ταιριάζουν. Άλλη μια ωραία ιδέα του ζεύγους είναι το Wine o’clock. Σε μια πιατέλα-ρολόι σερβίρονται 8 αντιπροσωπευτικά ελληνικά τυριά που συνοδεύονται από 8 διαφορετικά κρασιά.

Ο Γρηγόρης και η Ευαγγελία είναι παντού, ακούραστοι, έτοιμοι να δώσουν όλες τις πληροφορίες, να ανοίξουν χάρτες για να δείξουν τον τόπο προέλευσης κρασιών και προϊόντων. Γι αυτό και οι κριτικές των επισκεπτών είναι άριστες και μιλάνε κυρίως για την άνεση που αισθάνθηκαν και τη ζεστή φιλοξενία.

«Από τις κριτικές πρέπει να μαθαίνεις και να βελτιώνεσαι. Μας βοήθησαν γιατί είδαμε τις ελλείψεις μας. Φτιάξαμε 3 μενού με μικρές μερίδες, ευέλικτα, που μπορούν να συνδυαστούν με wine tasting. Στα πλατό προσθέσαμε ένα μικρό κι ένα οικογενειακό» λένε οι ιδιοκτήτες.

Την Παρασκευή και το Σάββατο μπαίνουν στο παιχνίδι τα στρείδια μια και η κεντρική ιχθυαγορά είναι δυο βήματα. Δίπλα τους αφρώδη και Ασύρτικα ή μια ευγενική ρετσίνα.

Ιδέες, ιδέες, ιδέες. Όμως η Ευαγγελία κι ο Γρηγόρης δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους. Το νέο τους project είναι το Cinque Wine delights, που θα επισκεφθούμε σύντομα.

Cinque, Αγαθάρχου 15, Ψυρρή.

Τηλ. 2155017853, ανοικτά 18:00-00:00. Κυριακή κλειστά.

https://www.gastronomos.gr/oinos-pota/

The wine lovers’ favorite destination in Athens, the Cinque Wine & Deli Bar, now has a brother … the Cinque Wine Delights! Although second, it is our first Wine Deli shop, larger from the Bar, with a variety of different wine labels all over the world but at the same time specialised in the Greek terroirs.
You can choose the wines you prefer from a carefully selected list with over 150 labels by tasting 3 or 5 glasses and purchase the ones you like. You can also taste and buy cheeses, sausages and various deli products from Greek producers only.

How nice it would be if you could enjoy all the famous plateaus of Cinque Wine Bar accompanied with a fine glass of wine, in your own apartment, hotel room, residence or even by the sea? Well, now it’s finally possible by simply visiting Cinque Wine Delights. Together, will discover the Greek wine and gastronomy.

Find us on 10 Voreou st., in the heart of our beautiful city of Athens.

Scroll to top
×