Η “a8inea” ανακαλύπτει το Cinque Wine & Deli

“Στο Cinque Wine & Deli Bar ο κάθε περαστικός μπορεί να δοκιμάσει διαφορετικά κρασιά σε ποτήρι και να συνεχίσει την βόλτα του πιο χαρούμενος!”

“Σ’ ένα στενό δρομάκι του Ψυρρή, την Αγαθάρχου, ανακάλυψα το Cinque, ένα μικρό wine-deli bar με μεγάλα όνειρα, φτιαγμένο με αγάπη από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος δεν δίστασε να κάνει μέσα στην κρίση το πάθος του επιχείρηση. Το καλό αλλά οικονομικό ελληνικό κρασί, το οποίο το ταιριάζει με απλά, προσεγμένα κρύα πιάτα, απαλές μουσικές από το Cinque Radio και διακόσμηση που δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια είναι η δίκη του συνταγή με την οποία φιλοδοξεί να κάνει το Cinque στέκι. Εκεί δοκίμασα ένα πολύ κομψά εκφραστικό κρασί, το Limnio του κτήματος Βουρβουκέλη.

Το Λημνιό θεωρείται μια από τις αρχαιότερες ποικιλίες σταφυλιών, στην οποία είχαν αναφερθεί διάφοροι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς. Προέρχεται από τη Λήμνο, καλλιεργείται όμως και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Έχει αρώματα από μαύρο κεράσι, βότανα αλλά και σοκολάτα, ενώ στο στόμα είναι μέτριο σε οξύτητα κι έχει βελούδινες τανίνες.

Μου άρεσε πολύ που εξελισσόταν στο ποτήρι και κάθε φορά που έπινα μια γουλιά ξεπηδούσαν καινούρια αρώματα. Το συνδύασα με ένα ανοιχτό σάντουιτς με πανσέτα και χειροποίητο chutney μήλου. Στο Cinque ο κάθε περαστικός μπορεί να δοκιμάσει διαφορετικά κρασιά σε ποτήρι και να συνεχίσει την βόλτα του πιο χαρούμενος!”!

Scroll to top
×