5 places to enjoy your time in Psiri, Athens

Cinque Wine & Deli

Ο Νο1 προορισμός για όσους αναζητούν καλό ελληνικό κρασί. Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στου Ψυρρή, χτυπάει τον τελευταίο χρόνο η καρδιά του οινικού και γαστριμαργικού προορισμού για τους επισκέπτες της πόλης!

Από τον περασμένο Ιούνιο ένα μικρό wine bar μόλις 28 τμ(!) κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα σε 3.100 σημεία για φαγητό στην Αθήνα για τους χρήστες της εφαρμογής Trip Advisor, κι αυτό δεν είναι άλλο από το Cinque wine & Deli.

Δεν μπορούσε να λείπει από το αφιέρωμά μας στην περιοχή του Ψυρρή το αποτέλεσμα της προσπάθειας μιας παθιασμένης με το κρασί οικογένειας να κάνει γνωστό το Αγιωργίτικο και το Ξινόμαυρο, το Μοσχοφίλερο και το Ασύρτικο σε όλο τον πλανήτη, αφού καθημερινά υποδέχεται επισκέπτες από κάθε γωνιά της Γης.

Από την αρχή το Cinque wine & deli bar απευθύνθηκε στους πολυάριθμους επισκέπτες της πρωτεύουσας, γι’ αυτό επιλέχθηκαν μόνο ελληνικά κρασιά, ειδικότερα ελληνικές ποικιλίες. Πάνω από 20 διαφορετικά wine flights είναι διαθέσιμα για να εξερευνηθούν από απαιτητικές πελάτες, αλλά και η δυνατότητα free wine tasting από 35 ετικέτες κρασιών, ώστε να επιλέξει ο καθένας ποιο είναι το αγαπημένο του ποτήρι.

Οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες θα σας μιλήσουν για την αμπελο-οινική γεωγραφία της Ελλάδας, τις γηγενείς ποικιλίες, τη νομοθεσία για τα ΠΟΠ και θα γνωρίσετε κλώνους ποικιλιών και επαναπατρισθείσες ποικιλίες!

Ας σταθούμε λίγο σ’ αυτό το τελευταίο. Όλοι γνωρίζουμε το Κτήμα Χατζημιχάλη και την ιστορία του. Ο Δημήτρης Χατζημιχάλης, δρώντας πρωτοποριακά για την εποχή του και πάντα με μεθοδικότητα, επέλεξε την κοιλάδα της Αταλάντης για να στήσει ένα υπερσύγχρονο, επισκέψιμο οινοποιείο. Για το Κτήμα Χατζημιχάλη το κρασί είναι πρωτίστως ένα πολιτιστικό αγαθό.

Έτσι, λοιπόν, έπειτα από επίπονες εδαφολογικές και κλιματικές έρευνες, φύτεψε στα βουνά της Αταλάντης τα αμπέλια του, επαναπατρίζοντας κάποιες ελληνικές ποικιλίες από την Κάτω Ιταλία, που αποτελούσε κομμάτι της λεγόμενης Mεγάλης Ελλάδας. Ας είναι το Cinque το ανοιχτό σπίτι του φίλου μας που μας περιμένει πάντα να μας προσφέρει γεύση Ελλάδας.

Μάλλον για όλα τα παραπάνω το Cinque είναι προτεινόμενος προορισμός από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά sites και συγκεντρώνει στους τοίχους του, το ένα μετά το άλλο, βραβεία τουρισμού και οινικής κουλτούρας. Σας υποδέχονται με ένα ζεστό και αληθινό χαμόγελο, σαν να είστε καλεσμένοι στο σπίτι τους, ο Γρηγόρης και η Ευαγγελία, που δηλώνουν οινόφιλοι, χωρίς να τους λείπει ο επαγγελματισμός. Το πρόσωπό τους λάμπει περισσότερο όταν αναφέρονται στον γιο τους που κάνει σπουδές οινολογίας αλλά και οινοχοΐας, καταδεικνύοντας πως η αγάπη για το κρασί είναι οικογενειακή υπόθεση. Πολλοί τους ρωτάνε ποιο είναι –αν υπάρχει– το μυστικό της επιτυχίας.

Απαντούν πως προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες που ως οινόφιλοι θα ήθελαν να έχουν!

Κάποιος τους είπε ότι αυτό λέγεται «mission statement». Αλλά γι’ αυτούς είναι ο τρόπος που έχουν μάθει να ζουν. Τόσο απλά και παθιασμένα! Αν έτσι είναι οι ερασιτέχνες, ας παραμείνουν έτσι! Ας είναι το Cinque το ανοιχτό σπίτι του φίλου μας που μας περιμένει πάντα να μας προσφέρει γεύση Ελλάδας.

Cinque, Αγαθάρχου 15, Αθήνα, 215 5017853
Πηγή: www.lifo.gr

https://www.lifo.gr/articles/taste_articles/145217

 

Scroll to top
×