Cinque Wine & Deli

The Best Wine & Deli in Athens

To Cinque ανάμεσα στα “10 από τα καλύτερα all-day spots της Αθήνας

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, διοργανώνεται κι εφέτος η εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλίδες», που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία Αττική.

Μάλιστα, φέτος η εκδήλωση κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει με παράλληλες εκδηλώσεις (Master Classes), ενώ θεσπίζει συμβολικά την Ημέρα Αφρωδών Οίνων, τη Sparkling Wine Day.

Όπως κάθε χρόνο εδώ και μία δεκαετία, στην εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλίδες» θα υπάρχουν προς δοκιμή πάνω από 100 αφρώδη κρασιά, όπως: Brachetto, Franciacorta, Prosecco, Moscato d’Asti, Crémants από τη Γαλλία, Cavas από την Ισπανία και, βέβαια, σαμπάνια από τη Champagne.

Στη χώρα μας αφρώδεις οίνοι παράγονται παραδοσιακά κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (περιοχές Αμύνταιου και Ζίτσας), στην Αρκαδία και στη Ρόδο, και κρασιά από τις περιοχές αυτές θα βρίσκονται στην «Αφρός και Φυσαλίδες». Ωστόσο, πολλοί Έλληνες οινοποιοί σε όλη τη χώρα, που εκτιμούν ότι η τάση για τα αφρώδη κρασιά είναι ανοδική και έχουν επενδύσει σε αυτά με επιτυχία, επίσης θα βρίσκονται στη φετινή διοργάνωση.


Στην εκδήλωση θα υπάρχουν κρασιά διαφόρων τιμών, από 3.50€ έως πάνω από 7.500€, αφού ανάμεσά τους βρίσκονται σπάνιες και ακριβές ετικέτες κορυφαίων οίκων της Καμπανίας ―πάγιο σημείο αναφοράς στην εν λόγω οινική κατηγορία. Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση οργανώνεται  λίγο πριν από τις γιορτές (η κατεξοχήν περίοδος κατανάλωσης αφρωδών οίνων σε όλον τον κόσμο), αν και στόχος των οργανωτών ήταν και παραμένει να φέρουν τον Έλληνα καταναλωτή πιο κοντά στα αφρώδη κρασιά, καθιστώντας τα ακόμα και μέρος της καθημερινότητάς του, όπως συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού.

Φέτος και με αφορμή τα 10 χρόνια της, η «Αφρός και Φυσαλλίδες» πλαισιώνεται από τρεις σεμιναριακού τύπου γευσιγνωσίες (masterclasses) που θα γίνουν στο ατμοσφαιρικό ιδιωτικό κελάρι παλαίωσης οίνων της Μεγάλης Βρετανίας, από τρεις κορυφαίους γευσιγνώστες: 1) Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW παρουσιάζει το θρυλικό οίκο Roederer μέσα από 8 cuvées, συµπεριλαµβανοµένων των Cristal 2009 και 2007, 2) Ο Άρης Σκλαβενίτης, Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2016, παντρεύει εξαιρετικά αφρώδη κρασιά µε εμβληματικές γεύσεις (καπνιστό σολομό, τυρί Brillat-Savarin, αυγοτάραχο, χοιρομέρι και φουαγκρά) και 3) Ο οινοχόος της Μεγάλης Βρετανίας, Βαγγέλης Ψωφίδης, συνδυάζει γλυκές δημιουργίες του σεφ-ζαχαροπλάστη Arnaud Lehrer µε αφρώδεις οίνους απ’ όλον τον κόσμο. Κάθε εκδήλωση έχει θέσεις για μόνο 12 άτομα, με κόστος 30€ και αυστηρή σειρά προτεραιότητας μέσω κράτησης. 

Οι καινοτομίες όμως δεν σταματούν εδώ, αφού την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου το παιχνίδι της απόλαυσης των οινικών φυσαλίδων συνεχίζεται µε τη Sparkling Wine Day. Οι φίλοι του κρασιού θα έχουν τη ευκαιρία να δοκιμάσουν αφρώδη κρασιά σε 10 από τα καλύτερα all-day spots της Αθήνας, που θα προτείνουν πέντε διαφορετικά κρασιά στο ποτήρι. Συμμετέχουν τα: 360 Cocktail Bar, Bella Vespa, Cinque Wine & Deli Bar, Divino Wine Case, Faust, Heteroclito, Kiki de Grèce, Noel, Oenoscent και Wine Point.

Η είσοδος στην «Αφρός και Φυσαλίδες» κοστίζει 8€ ευρώ και περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και κατάλογο κρασιών. Η εκδήλωση οργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, με χορηγούς γευστικής απόλαυσης το Αλλαντοποιείο Στρεμμένου, το παραδοσιακό αυγοτάραχο Τρικαλινού, τα προϊόντα ντελικατέσεν Degustibus και τα τυριά Provence Deli. Επίσημα μεταλλικά νερά της έκθεσης είναι το ήσυχο τοσκανέζικο Acqua Panna και το αφρώδες San Pellegrino από τις Άλπεις.

http://foodbusiness.gr/vinetum-10-xronia-afrow-kai-fysallidew/

Scroll to top
×